.::Bring Technologies Near You::.

Dari 1 Ilmu Bercambah Menjadi Berjuta Ilmu

.::BrinCHAnG::. July 2, 2009

Filed under: Uncategorized — kactech @ 4:14 am

Slama 3 hari aku update blog aku nie coz aku pg xpdc memnjat gunung brinchang…antara benda giler tahun nie yg aku wat…yela dengan keadaan badan yg mcm bawak budak 2 bulan 4surela aku xlarat nk pnjt…hehehe…

Anyway untuk dipendekkan crita sbb citer ttg xpdc nie korang lehla bukak kat inTAN THe guNUNg punya blog…byk kngn time xpdc kali nie, drpd ksh John the STALker???, mat pet, vivas,kegigihan intan???:))smangat setiakawan & kerjasama & plg penting hub persahabatan kitaorg makin kuat…so thanks intan coz ajak kitaorg pg n pd smua kwn2…da…

B4 pnjt

Dipuncak!!!

OTW Ke KL

Da Sampai KL

dOWNLOADS PIXcha kat bwh nie tau:

Brinchang 1 Brinchang 2 Brinchang 3 Brinchang 4

Brinchang 5 Brinchang 6 Brinchang 7

 

.::Recovery Files::. June 25, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 5:20 pm

Dalam kita men ngan comp or laptop..kadang2 ade j tgn gatal men”delete” file, blk2 if ter”shift+del”..huhu..mcm nk ngs j kan..tp jgn riso, stiap mslh ade penyelesaiannya..kat bwh nie ade beberapa tools yg leh krg guna if ter”delete” file..

  1. Undelete Plus

Antara software2 yang dapat digunakan bagi mengembalikan file yang ter”delete” ialah Undelete Plus. User interface-nya simple giler. Korang dapat restore file-file yang ter”delete” dengan mudah based pd file type die, eg:  Application, GIF graphics, HTML Documents, PDF.

Software ini boleh digunakan pada OS  Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 dan Windows Vista. Korang leh la download Undelete Plus di: http://www.undelete-plus.com/Undelete Plus

  1. Restoration

Restoration adalah salah satu lg software yg boleh digunakan untuk ”restore” file yang ter”delete”. Software nie  juga sangat mudah digunakan dan tidak perlu diinstal di komputer. Cukup download software di: http://www.snapfiles.com/get/restoration.html, lalu “Enter” file executable-nya untuk mengembalikan file yang ter”delete”.Restoration

  1. PC Inspector File Recovery

Another  solution if korang ter”delete” file korang ialah gune PC inspector File Recovery.even user interface PC inspector File Recovery tidak begitu user friendly, aplikasi ini tergolong powerful untuk detect & recover balik file yang ter”delete”. After da scan, akan terkuarla  file-file yang ter”delete” dalam folder dengan tree structure untuk memudahkan searching. Dengan senangnya korang  dapat mencari dan memilih file/folder yang ter”delete”, lalu klik icon “save” untuk mengembalikan file. software ini dapat di-download di: http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/info.htm?language=1PC Inspector File Recovery

  1. Recuva

Recuva atau disebut sebagai “Recover”. User interface-nya sangat sederhana. Pada mode basic, tools ini akan show kan file-file yang ter”delete” yang boleh di”recover”kan. If korang change mode die pd advanced, maka proses scanning repeat akan dilakukan dan muncul option untuk view informasi berisi registry file-file yang ter”delete”. Software ini boleh download di: http://www.recuva.com/Recuva

Orait, nie j posting mlm nie…huhu…xlarat…maafla xdpt uploadn softwarenya…P1 slow la…da..

 

.::Setting Hotlink MMS::. June 24, 2009

Filed under: DLL — kactech @ 6:02 pm

Hai kawan2…malam nie sejuk btul..klumpur hujan lebat dr ptg td…sjuk2…hehe…berselimut j aku dr td…hehe…boring tul…sesambil boring aku pun membelekla my new hp sony E w395…sweetnya..hehe..suke2…

Hp nie br lg kat market jd if nk setting GPRS & MMS korang kene setting kat internet tau tp utk maxis la..celcom or digi aku xtau coz aku xpakai kedua2 line i2..hehe…sori…hurm…anyway korang leh click link maxis nie…Ikut step dibwh ye…

  1. Korang click kat “Get Phone Setting”.Setting Hotlink MMS
  2. Pastu akan kuar 1 windows baru, n windows nie mintak korang masukkan no tel korang. Masukkan no. tel korang n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  3. Pastu dia akan suruh korang masukkan “Security Code”.Korang masukkan n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  4. Pastu hp korang akan berbunyi, msg dari maxis “Your authentication code is ……”…korang masukkan code td kat step yg strusnya n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  5. Pastu akan kuar step setrusnya yg akan mintak korang plh antara setting “Maxis Mobile Internet” ataupun “MMS”..korang pilih n click “Next”.Setting Hotlink MMS
  6. Ikut step yang seterusnya pas2…

Step strusnya senang je korang follow j step2nya…aku ajar nie supaya korang xkene kencing ngan tokey kedai hp yg suke amik duit kite dgn senangnya tanpa kita sedari…anyway slamat mencuba..papehal leh email aku kat kactech@gmail.com…da…

 

.::Flash Quran::.

Filed under: Uncategorized — kactech @ 2:18 pm

Kali ini aku nk review 1 freeware yg bgs gak la..aku jmpe time bc blog killvearn hr 2…byk gak software2 yg best yg ade dlm blog si killvearn nie…ade gakla yg tertarik utk di”try”…ala lgpn free j, so xrugi duit pn nk trykan…hehehe…

Software yg aku nk introduce kali nie ialah software Flash Quran yg free…ianya mcm e-book…sng dibawa kemana shj…lgpn saiznya kecik n mudah dibawa..interaktif…ye la lgpn bulan pose pn da nk sampai kan…jd elokla mengaji ye kwn2…

Software nie yg aku tgk mcm kt bc quran btl la, ade option nk kita selak2 mukasuratnya..hehe…sweetn…tp aku mintak tlg sape2 yg power tajwid ke tlgla cek ye quran e-book nie mn la tau sesat ke…

FlashQuran

Downloads Flash Quran…

 

.::Cara2 Install Win XP Guna pendrive::. June 23, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 10:35 am

Kebiasaannya kita menggunakan CD or DVD untuk format windows xp ke dalam laptop or desktop…tp skarang ade cr yg lg pantas & mudah utk format windows xp iaitu menggunakan Pendrive…

Cara2nya:

  1. Langkah Pertama
    1. Pertamanya, format pendrive menggunakan PeToUSB…Pastikan bila korang click PeToUSB option2 nie korang tick:
      • Destination Drive: USB Removable
      • Enable Disk Format
      • Quick Format
      • Enable LBA (FAT 16X)
  1. Klik kat butang “Start” utk format pendrive:PeToUSB
  2. Klik  “Yes” pada kedua “windows” yg kuar pas2:PeToUSB 2PeToUSB 3
  3. Bila process format pendrive selesai, akan kuar mesej “Operation Completed Succesfully”, klik “Ok” kat windows itu.PeToUSB 4

  1. Langkah Ke-dua
    1. Open WinSetupFromUSB 0.2.1WinToUSB
    2. Pas2 masukkan cd windows xp, n then kat option “Windows 2000/XP/2003 source”, korang browse ke location CD-Drive korang.
    3. Kat option “USB Disk Selection”, buat pilihan pendrive korang yg akan korang guna sebagai pengantara atau pengganti Cd or DVD windows nanti. (Kat option “Force Taget Disk Type” orang tick kat “Removable”)
    4. Option yg len xpyh usik or sentuh coz aku pn xbrape phm ngan option yg len.
    5. Bl da siap smua tekan button “Go”.

Semua tools (PeToUSB & WinSetupFromUSB) ada kat link WinPendrive kat bawah nie…Lupa nk bgtau…pastikan yg bios korang support  “boot from usb” n if support tukar boot kepada USB ey..this entry has specially made to Mr Anwar Wajdy…da…

Downloads WinPendrive…

 

.::Removal AV::. June 22, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 3:08 pm

Ketemu lg diruangn ilmu ini…da lm giler aku xposting kan..huhu…maafkan aku…P1 nie mcm xbrape mengizinkan utk update blog nie…lgpn aku tgh berusaha membetukan laptop aku yg bengong akibat firewall yg sengal…aduyai…

Removal ????

Removal ????

Jadi aku pn berusaha bermatian-matian dgn meng”googling”kan diriku di internet n aku jmpela beberapa removal utk utk av AVG, Panda, Trend Micro, Nod32, Norton, Kaspersky & Comodo Firewall…Jd aku kat sini nk share ngan krg yg hdp prob2 xleh nk remove av, blhla try guna removal nie…

Downloads Antivirus Removal…

Aku nk kongsi pengalaman aku pakai Comodo Firewall…firewall nie mmg bgs…dlm memprotectn PC or Laptop krg but the problem is bile krg nk remove or uinstall die…aduyai…mula2 aku usha kat google n then jmpe la cr manual(dlm Antivirus Removal ade cr sng)…crnya mcm kat bwh…nie aku copy kat website ape ntah..lp nk save time kene hr 2:

  1. Click the Start button. Click Run. In the text field, type services.msc then click OK. Scroll down to find the service Windows Management Instrumentation. Right click it and then select Stop.
  2. Close out of Services back to the desktop. Navigate to \Windows\System32\WBEM\ by right-clicking the Start button and select Explore. Find the folder marked Windows. Double-click the folder to open it and scroll down until you find the folder named System32. Double-click that folder and then scroll down until you find the folder marked WBEM. Double-click that folder. Right-click on the Repository folder and click Delete. Click OK on any windows that appear.
  3. Close out of Windows Explorer. Click Start > Run > services.msc to go to Services. Now find Windows Management Instrumentation, right-click it and select start. Now restart your computer. Upon reboot, Comodo will no longer be listed as a firewall option in Windows Security Center. To fully clean out registry entries, download and run CCleaner by click on the resource link at the bottom of this article. Cheers!

Downloads CCleaner…

Jd slamat mencuba ye…try n errror…da…

 

.::Suka Downloads Movie?::. June 14, 2009

Filed under: Uncategorized — kactech @ 3:41 am

Mesti korang smua sk downloads movie, game, cerita bersiri smua tp xnk downloads gn torrent coz slow or lambat or pc kene on berhari tkt rosak…jgn riso stiap mslh mesti ada penyelesaiannya…hehe..aku pn sk downloads movie gak, xlaratla nk bayor kat tgv & gsc…huhu…abg miskin..

So kat sini aku ade solution2 yg bgs utk korang yg antu downloads mcm aku nie…ape kata downloads guna mediafire, adrive,usauploads n mcm2 lg…sbb die akan splitkan file n yg lg best makin lajula downloads citer kite…yeyeye…kat bawah nie aku senaraikanla website2 utk korang downloads movie gune mediafire link…Slamat Mendownloads…

1. iwillsearch4u

2. print-ur-life

3. zeloy

4. mediafirefilms

5. syok

6. sioloon

Nie adalah antara link2 mediafire yg ade…yg len korang try googling & guna cara nie:

mediafire:(nama cerita / tulis perkataan “movie”)

Cara Googling

Cara Googling

N then if korang nk cptla downloadsnya korang pakaila Internet Downloads Manager (IDM)…nie linknya Internet Downloads Manager (IDM)…thanks to KillVearn kerna uploadskan…aku xsempat nk uploads kat mediafire….internet slowla…haramnya P1 Wimax…huhuhu…

Internet Downloads Manager

Internet Downloads Manager

Anyway, korang tryla ye…Slamat Mendownloads…