.::Bring Technologies Near You::.

Dari 1 Ilmu Bercambah Menjadi Berjuta Ilmu

.::Cara2 Downloads Lagu (FREE!!!)::. July 4, 2009

Filed under: DLL — kactech @ 2:03 pm

Entri kali nie aku nk ajar ttg mcm mn nk downloads lagu ye kwn2 dengan percuma tanpa perlu membayar…free…APE???  FREE??? ye kwn2 free…mgkn ade sesetengah korang da tau iaitu downloads menggunakan jiwang.org…ade yg xtau..jiwang cr bese mgkn ramai da tau kan…

Kali nie aku nk ajar korang 2 cara..

1. aimini.net

Nie adlh cr yg sama mcm jiwang.org…tp kat sini korang leh test dulu quality bunyi die b4 korang downloads…korang kene register dulu, pastikan ade email ye…kejap j register…pas register korang leh downloads sepuas2nya…owh ye, bile korang downloads kat aimini nie, korang xpyh tgg2 untuk downloads mcm jiwang korang kene tgg kan…ke skang da xpyh…maafla coz aku da lm xdownloads kat jiwang…

Aimini

Aimini

2. Power of Google

Ha…yg nie mmg faveret aku..goggling ade segala2nya yg kita mahu…just kene tau keyword yg btl insyallah akan kluarla ape yg kita mahukan…kat kotak search 2, korang just taip “downloads free mp3+(nama artis)+(tajuk lagu)” pastu tekan “enter”…maka akan kluarla pelbagai blog or website yg menyatakan arah tuju korang smua untuk mendownloads…slalunya insyallah ade…xkirela artis malaysia or luar negara..Selalu aku akan cr file yg ade kat 4shared, mediafire,savefile…senang skit…if xde, krg try la ek yg mn2…

Googling

Googling

Korang tryla dulu tau…papehal if xtau e-mail kat aku orait kactech@gmail.com…

 

.::Setting Hotlink MMS::. June 24, 2009

Filed under: DLL — kactech @ 6:02 pm

Hai kawan2…malam nie sejuk btul..klumpur hujan lebat dr ptg td…sjuk2…hehe…berselimut j aku dr td…hehe…boring tul…sesambil boring aku pun membelekla my new hp sony E w395…sweetnya..hehe..suke2…

Hp nie br lg kat market jd if nk setting GPRS & MMS korang kene setting kat internet tau tp utk maxis la..celcom or digi aku xtau coz aku xpakai kedua2 line i2..hehe…sori…hurm…anyway korang leh click link maxis nie…Ikut step dibwh ye…

  1. Korang click kat “Get Phone Setting”.Setting Hotlink MMS
  2. Pastu akan kuar 1 windows baru, n windows nie mintak korang masukkan no tel korang. Masukkan no. tel korang n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  3. Pastu dia akan suruh korang masukkan “Security Code”.Korang masukkan n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  4. Pastu hp korang akan berbunyi, msg dari maxis “Your authentication code is ……”…korang masukkan code td kat step yg strusnya n then click “Next”.Setting Hotlink MMS
  5. Pastu akan kuar step setrusnya yg akan mintak korang plh antara setting “Maxis Mobile Internet” ataupun “MMS”..korang pilih n click “Next”.Setting Hotlink MMS
  6. Ikut step yang seterusnya pas2…

Step strusnya senang je korang follow j step2nya…aku ajar nie supaya korang xkene kencing ngan tokey kedai hp yg suke amik duit kite dgn senangnya tanpa kita sedari…anyway slamat mencuba..papehal leh email aku kat kactech@gmail.com…da…