.::Bring Technologies Near You::.

Dari 1 Ilmu Bercambah Menjadi Berjuta Ilmu

.::Internet Download Manager 5.17::. July 27, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 11:11 pm

Kali ini aku nk review ttg Internet Downloads Manager…IDM telah dikenali sbg downloads manager yg bagus…standard idm xdpt dipertikaikan lagi…bg korang yg suke downloads episod2 citer kat website mediaprima, bgsla gune software nie…die leh sedutla video

Tp if korang nk running idm dlm mozilla korang kenela ade flashgot punye add-on..br leh pakai..papehal tryla downloads n test…pasti xmenghampakan korang…

IDM

IDM

Downloads disini…

*Psstt..entry nie khas untuk abg aku…slamat mencube…

 

.::Downloads E-Book IT Free::. July 25, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 10:05 pm

Da agak lm gilerla aku xupdate kactechnya blog…huhu…maafkan aku kwn2 yg menantikan posting2 baru…xtau ape nak posting…baru2 nie la baru dpt ilham ape nk posting…

Semester baru da start…mesti ramai bdk2 IT yg perlukan buku sebagai rujukankan..nk beli tp xde duit…coz buku2 IT smuanya ratus…importedla katakan…

So kat sini aku nk share la my on9 library yg korang leh downloads e-book IT secara percuma…nm laman sesawang itu ialah flazx…Kat sini mmgla byknya e-book ttg IT..korang lehla try masuk n downloads…die ade 3 tempat die simpan e-book…kat server die, easyupload n rapidshare…so teerpulangla pada korang ek…tryla usha…

 

.::Pemudah Pencarian Subtitle::. July 19, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 9:27 pm

Pekabar kepada smua follower blog kactech…hehe..agak lm giler aku xupdate blog nie coz terlalu bagi perhatian kepada blog flybutter…alhamdulillah blog flybutter da ade followernya da…sk aku…hehe…

Hari ni aku nak share la sdikit benda menarik ngan korang..benda nie aku da testing n ia menjadi…tp if xjd biasala, xsmua bende perfectkan…

Software yg aku nk share bernama Sublight…ia berfungsi sebagai pencari subtitle di dalam laman sesawang…senang j..korang just search movie korang yg dlm harddisk korang n search…

Antara yg best:

  1. Benda nie freeware.
  2. Korang leh test dulu subtitle yg da dijumpai oleh sublight..
    1. Time installation korang kene pilih player ape sebagai default player time testing..
  3. Da test korang leh la downloads mn yg berkenaan..

Antara yg xbest:

  1. Kadang2 subtitle xaccurate or xde.
  2. If xde yg accurate, ade lg option untuk korang pilih yg len tp berbayarla…

Anyway korang leh try test dulu…bg aku benda nie best n memudahkan aku bg mencari subtitle..anyway slamat mencuba…

Downloads Sublight..

Sublight

Sublight

 

.::Cara2 Downloads Lagu (FREE!!!)::. July 4, 2009

Filed under: DLL — kactech @ 2:03 pm

Entri kali nie aku nk ajar ttg mcm mn nk downloads lagu ye kwn2 dengan percuma tanpa perlu membayar…free…APE???  FREE??? ye kwn2 free…mgkn ade sesetengah korang da tau iaitu downloads menggunakan jiwang.org…ade yg xtau..jiwang cr bese mgkn ramai da tau kan…

Kali nie aku nk ajar korang 2 cara..

1. aimini.net

Nie adlh cr yg sama mcm jiwang.org…tp kat sini korang leh test dulu quality bunyi die b4 korang downloads…korang kene register dulu, pastikan ade email ye…kejap j register…pas register korang leh downloads sepuas2nya…owh ye, bile korang downloads kat aimini nie, korang xpyh tgg2 untuk downloads mcm jiwang korang kene tgg kan…ke skang da xpyh…maafla coz aku da lm xdownloads kat jiwang…

Aimini

Aimini

2. Power of Google

Ha…yg nie mmg faveret aku..goggling ade segala2nya yg kita mahu…just kene tau keyword yg btl insyallah akan kluarla ape yg kita mahukan…kat kotak search 2, korang just taip “downloads free mp3+(nama artis)+(tajuk lagu)” pastu tekan “enter”…maka akan kluarla pelbagai blog or website yg menyatakan arah tuju korang smua untuk mendownloads…slalunya insyallah ade…xkirela artis malaysia or luar negara..Selalu aku akan cr file yg ade kat 4shared, mediafire,savefile…senang skit…if xde, krg try la ek yg mn2…

Googling

Googling

Korang tryla dulu tau…papehal if xtau e-mail kat aku orait kactech@gmail.com…

 

.::IM BerMCM2::. July 3, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 1:39 pm

Halo rakan2 ku yg brada di bumi Malaysia yg tercinta…sihat ke???coz kat Kl nie selsema “BABY” smakin meningkat2 jumlah pesakitnya…aku nie pun tkt nk kuar umah, bek ddk umah j…tp kanga de org kt kera sumbang lak ye dok…tgh lepak2 kat dlm umah yg sjuk ni m&m ym aku ckp lptp die berat if ym ngan aku…so solutionnya…

Solutionnya, ade byk software instant messaging yg leh korang gunakan sbg pengganti kepada yahoo messenger yg kdg2 byk pakai memory kat pc or lptp kiter

  1. Digsby
    1. Software nie bkn shj leh connectkan dgn pelbagai IM; YM, GTalk yg lg beshnyer die leh handle emel-emel: Software nie akan britau krg if ade incoming e-mel (krg leh anta, reply or del emel) direct dr digsby…Furthermore if krg nie ade byk acc email pn krg login smua acc email dr digsby shj…coolkan…Function yg best untuk org mcm aizam ialah digsby ade function utk myspace&&facebook(tagged xpasti la), digsby akan bgtau id ade new msg, komen or friend request sm mcm myspace im..

      Digsby

      Digsby

  2. Miranda IM
    1. Software nie die support AIM, Jabber, ICQ, IRC, MSN, YM && dll tau..bnde nie simple j && xbyk pakai resource PC

      Miranda

      Miranda

  3. Trillian
    1. Software nie yg aku tgh gn skang nie…best giler, kiut+comel+easy 2 use…die lbh krg mcm Miranda n the best part krg leh login byk account dlm 1 ms…let sayla krg ade 2 acc YM, 2 ICQ && 1 AIM…krg leh on smua serentak tau…best2n…hehehe…n xbyk pakai resource comp krgla..

      Trillian

      Trillian

  4. GAIM
    1. Software nie pn lbh krgla mcm  smua diatas..hehe..sbnrnya da xlrt nk tulis..kikiki…jd ape kata krg try yg len…aku da try da Trillian, so ape kata try dl n komen kat aku ok…

      Gaim

      Gaim

Mcm da pnjg j kan aku menaip nie…lngh2…hehehe…anyway tryla dl smua yg kat atas 2, tp besela mesti ade 1 or 2 function yg xsama or krg dr Yahoo Messengger…posting yg akan dtg aku akan citer ttg mcm mn nk kurangkan resource pc bl gn YM…slamat mencuber…da….

Downloads All IM…

 

.::BrinCHAnG::. July 2, 2009

Filed under: Uncategorized — kactech @ 4:14 am

Slama 3 hari aku update blog aku nie coz aku pg xpdc memnjat gunung brinchang…antara benda giler tahun nie yg aku wat…yela dengan keadaan badan yg mcm bawak budak 2 bulan 4surela aku xlarat nk pnjt…hehehe…

Anyway untuk dipendekkan crita sbb citer ttg xpdc nie korang lehla bukak kat inTAN THe guNUNg punya blog…byk kngn time xpdc kali nie, drpd ksh John the STALker???, mat pet, vivas,kegigihan intan???:))smangat setiakawan & kerjasama & plg penting hub persahabatan kitaorg makin kuat…so thanks intan coz ajak kitaorg pg n pd smua kwn2…da…

B4 pnjt

Dipuncak!!!

OTW Ke KL

Da Sampai KL

dOWNLOADS PIXcha kat bwh nie tau:

Brinchang 1 Brinchang 2 Brinchang 3 Brinchang 4

Brinchang 5 Brinchang 6 Brinchang 7