.::Bring Technologies Near You::.

Dari 1 Ilmu Bercambah Menjadi Berjuta Ilmu

.::foRMat::. May 31, 2009

Filed under: Computer — kactech @ 6:51 pm

Sedang aku tgh godek kat  1 blog komputer (zuarxpdc.blogspot.com), terjumpala 1 artikel yg dibuat sdr olh pen”blogger” yg bernama “Azuar Wahab” ttg cr2 format laptop or pc…

Artikel nie menerangkan scr basic kpd kt ttg cr format pc or lptp dgn senang n cpt…tahniah kepada zuar krn dpt mengeluarkan e-book ttg cr format nie, kerana xbyk panduan e-book dlm B.Mlayu yg ade..

Crnya simple n sng difahami…kepada korang downloads n tryla wat sdr, korang blh watnya aku yakin…”try n error”, kata2 hikmat yg aku pegang dari dulu smpi skang dlm blaja komputer…

Dari krg meng”hangus”kan duit korang dr RM 30 – RM 80 untuk format pc & lptp kat kedai, bek krg wat sendiri…at least ke”confidential”an data krg terpelihara…hehe..

Anyway, remember “TRY & ERROR”….

Cara2 Blaja Format Oleh zuar

Cara2 Blaja Format Oleh zuar

Downloads e-book: cara2 format win xp

 

.::sofTWare unTUK USb::.

Filed under: Computer — kactech @ 5:02 pm

Skang aku tgh xde keje…lgpn tgh keboringan ddk srg2…jd postingla skit…tgh godek2 kat lptp aku nie,maka dgn ini terjumpela software2 yg bgs untuk USB, especially untuk thumbdrive or pape j yg berkaitan USB ni ler…

1. USB Safely Remove

software nie cambest coz korang pyh nk terkial2 cr logo usb standard yg cenonet j rsnya…yg nie die sweet skitla..ala pic arrow gak tp okla, nmpk “harmoni” gakla…warna hijo(my paberet…kui3…)…lg 1 yg cambest if krg rs xnk pakai thumbdrive krg leh eject, n if nk smb guna thumb drive 2 krg just click kat ikon 2…sng j kan…n lg 1 yg cambest, krg xn terkeliru mn 1 thumbdrive krg ek if cucuk 3 or more thumbdrive…software nie akan listkan yg mn 1 thumbdrive krg n senang nk eject…

USB Safely Remove

USB Safely Remove

Downloads USB Safely Remove

2. USB Disk Security

Software nie pn antara yg cambest gakla…dpt mengelakkan comp or laptop kt dr dijangkiti virus bawaan thumbdrive nie…haha…tp mmg terbuktila kat lptp aku yg die menghalang kemasukan virus2 yg ringanla yg dtg dr pendrive dr msk ke lptp or pc krg…

USB Disk Security

USB Disk Security

Downloads USB Disk Security

3. ClamWin Portable

Nie adlh antivirus yg blh dimuatn dlm pendrive…bgs gak, ringan n ber”kuasa” jgkla…xblh nk compare ngan av yg sedia ade mcm norton, kaspersky or pape je…but okla…blh dicuba…xrugi pn..free j benda nie smua…

Downloads ClamWin Portable

4. USB AntiVirus

Nie pn lbh krg sm j mcm ClamWin Portable…sm ringan n sm ber”kuasa”…mcm ayt td xrugi pn try…hahaha…kita berkongsi knowledge agar keselamatan pc kita dpt dipelihara…

USB Antivirus

USB Antivirus

Downloads USB Antivirus

Anyway, smpi sini dulu posting kali nie…len kali aku try ltk software yg lg best untuk krg…krg tgg j la…if ade pape mslh jgn malu jgn segan tinggaln kat komen or email aku kactech@gmail.com…orait…da…

 

.::sOFTware unTUK ORAng kedEKUt::.

Filed under: Computer — kactech @ 12:39 pm

Aku ade 1 software utk krg yg kdkt ape2 yg barang dlm computer korang…4 eg: lagu, citer or software…software nie xn bg sape2 kecuali owner pc dr copy, cut, del or ape2 j dr pc korang…

Nama software ni ialah M File Anti-Copy 4.0…installation die tramatla senang…just extract dulu file yg da di downloadkan using winzip or winrar or ape2 j la extractor korang…n then click next2 n mskkan password agar org len xleh guna software nie n then tada…da bley pakai..

software easy to use…papehal jgn lp password tau…slamat mendownloads ye..

M File Anti-Copy

Downloads M File Anti-Copy

M File Anti-Copy
 

.::Kactech@wordpress::. May 30, 2009

Filed under: Uncategorized — kactech @ 4:18 am

ye rakan2…kactech skang da memasuki ke alam wordpress, slps blogspot ade byk prob…jd aku mencubala wordpress…aku pn xtau np aku kdkt sgt xnk beli hosting sdr…haha…

anyway welcome 2 new kactech blog…all the info u want maybe here…haha…